Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 21 mai 2011

Castele Valea Loarei

CASTELUL CHAMBORDLa acest minunat castel, construcţia a fost începută de Francois I în 1519 şi a fost continuată mult mai târziu de către Henri II, Charles IX şi Henri III. 1.800 – 2.000 de oameni au lucrat la construcţie în timpul lui Francois I.
Deşi de-a lungul timpului acest castel a avut mulţi proprietari, nimeni nu-şi are rezidenţa permanentă, în perioada actuală, în acest castel.
Francois I a locuit el însuşi în acest castel timp de 6 luni.
Castelul a fost folosit mai cu seama ca „loc de retragere” pentru mai mulţi regi sau ca resedinţă de vânătoare. Nu este menţionat oficial un arhitect care l-ar fi construit.

Legenda spune că Leonardo da Vinci, când a locuit la Clos Luce în Amboise, a făcut câteva planuri şi modele care au fost folosite apoi la construirea castelului.

Castelul are de asemenea legaturi apropiate cu câteva dintre proiectele lui Domenico da Cortona, un arhitect italian.

In timpul domniei lui Louis XIV, faimoasele piese ale lui Moliere Monsieur de Pourceaugnac şi Burghezul Gentilom au fost puse în scenă aici.
 




CASTELUL AMBOISE – Leagănul Renaşterii..Una dintre primele reşedinţe „cu adevărat” regale, Castelul Amboise a fost construit înre secolele 15 şi 16, din ordinul regilor Charles VIII, Louis XII şi Francois I. Urmând paşii marilor regi ai Franţei, veţi descoperi minunate exemple arhitectonice ale stilurilor Gotic şi Renascentist.

Astăzi castelul gazduieşte încă o excepţională colecţie de mobilă care este excepţional conservată. 

  
  

CASTELUL CHENONCEAU – Castelul Doamnelor  Pentru construirea Castelului Chenonceau pe râul Cher, în 1513, Thomas Bohier a dărâmat moara fortificată (fortified mill) a familiei Marques, pastrând doar beciul. El nu a trăit destul încât să-şi vadă castelul terminat, dar construcţia acestuia a fost dusă la bun sfârşit de soţia şi fiul său.

Mai târziu, acesta a devenit proprietate a coroanei. Henri II a oferit acest castel în dar favoritei sale Diane de Poitiers.

Ea a decis să se construiască un pod care să unească malul drept al râului cu castelul. Acest lucru a fost dus la îndeplinire de către arhitectul Philibert de l'Orne. După moartea lui Henri II, Catherine de Medicis a luat hotărârea şi a forţat-o pe Diane de Poitieirs să returneze castelul Chenonceau, coroanei. În timpul domniei sale şi a Reginei mamă, Chaterine a comandat acoperirea podului (construirea unei galerii). 

 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu