Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 21 mai 2011

Despre caini

Cainii din rasele mici si cele din rasele medii cu parul scurt cum e beagle-ul de exemplu pot suferii foarte usor din acauza frigului asa ca trebuie sa stim ce masuri putem lua pentru ai proteja de frig.

In primul rand daca stati la curte nu lasati acesti caini pe timpul noptii sa doarma afara dupa ce da inghetul, iar pe timpul zilei cand isi petrec timpul in curte jucandu-se eventual in zapada lasati-i la intervale de 1-2 ore sa intre in casa pentru a se incalzii. De cele mai multe ori labutele au de suferit din cauza solului inghetat.

Iar daca stati la bloc, cand sunt plimbati pot fi protejati de frig daca primesc pe ei o bluzita, iar dupa ce da zapada eventual si o pereche de incaltari speciale ptr. caini. Daca nu aveti posibilitatea atunci plimbarea trebuie sa fie scurta, nu mai mult de 30 de minute.

Bineinteles ca daca prietenul vostru e din rasa Sant Bernard sau Husky nu trebuie sa va faceti probleme ca ar suferii de frig, aceste rase sunt facute pentru a face fata temperaturilor scazute.
Category:

Articolul lunii octombrie


Cum sa ai un caine perfect dresat?
Iata o intrebara a carui raspuns ramane un mister pentru foarte multi oameni posesori de caini. Mergand pe strada vezi zilnic caini in lesa care trag de stapan in toate partile si sunt gata sa sara la orice alt caine care trece pe langa ei sau chiar la oameni.
Dar cum sa stopezi un astfel de comportamet si oricare altul deviant? Raspunsul e mult mai simplu decat pare: intelegand psihologia canina si stiind de ce un caine are nevoie cu adevarat. Cea mai importanta parte din psihologia canina spune ca acestea sunt animale sociabile care traiesc in haite. In context actual haita cainelui e defapt familia lui umana. Haita care in perceptia cainelui are un sef, iar daca niciunul dintre oamenii din casa nu iau atitudinea de sef o va face cainele fara sa se gandeasca prea mult si atunci apar toate aceste probleme. Cum sa devii sef de "haita"? nu e usor, dar nici complicat totul tine de atitudine, aceasta il face pe unul dintre membrii, dominant peste ceilalti. Cainele nu trebuie lovit sub nicio forma pentru ca atunci te va asculta doar de frica si nicidecum nu te va privii si respecta ca pe un veritabil sef de haita, iar din asta va iesii un caine nesigur pe el, agresiv(pentru ca agresivitatea naste agresivitate). Trebuie sa-i areti printr-o atitudine ferma si un ton aspru ca a gresit cu ceva care stia ca nu are voie. Iar daca nu stia fiind ca tu nu i-ai spus trebuie sa o faci cu aceasi fermitate si in acelasi timp cu blandete. Daca tipi ca la casa de nebuni varsandu-ti nervii acumulati din alta parte pe bietul caine, relatia voastra nu va ajunge nicaieri si el nu va fii niciodata un caine sigur pe el si echilibrat. Din echilibru se naste un caine perfect dresat, iar acest echilibru il poti aduce numai tu daca stii sa fii un sef ferm si bland in acelasi timp.
Nu uita: atitudinea face totul, in timp ce violenta e total interzisa. Iar un caine echilibrat e unul fericit si un prieten adevarat al omului.
Puteti citii mai multe despre dresajul canin in sectiunea noastra de dresaj si comportament
Category:

Articolul lunii septembrie


Hranirea corecta a cainelui.

Modul in care este hranit cainele reprezinta cea mai eficienta metoda de a avea grija de el si de sanatatea lui. Nutritia corespunzatoare ajuta cainele sa lupte impotriva bolilor, sa creasca corect si sa imbatraneasca frumos.
Marimea, rasa, tipul de blana, sensibilitatea pielii, sensibilitatea digestiva, toate aceste reprezinta factori care trebuie luati in calcul cand se alcatuieste profilul nutritional corect ptr. fiecare caine in parte.
Cainii sunt in principal hraniti fie cu mancare de casa, fie cu mancare industriala.

Hreanirea cu mancare de casa
-nu este cea mai fericita alegere pentru caine deoarece conform studiilor in alimentatia cainelui trebuie sa intre proteine, cereale, fibre si vitamine in proportii diferite si bine stabilite ceea ce e clar ca in acasa nimeni nu poate face astfel de calcule. Astfel ca hrana de casa nu are un continut nutritional adecvat adecvat pentru caine plus ca alimentele ce noua ne fac bine sunt toxice ptr caini (de exemplu ceapa).
Hrana industriala-conform specialistilor in nutritie canina trebuie sa fie de prima alegere pentru un stapan responsabil. Deoarece aceasta este perfect echilibrata nutritional asigurand cainelui nivelul optim de vitamine, proteine si grasimi. Un caine hranit astfel va arata mai bine cu o blana stralucitoare, va fi mai fericit si va avea mai multa energie.
Insa si in acest caz nu tot ce se vinde in magazine este de calitate. De regula hrana uscata ieftina ce se vinde in supermarket-uri este de proasta calitate, ingredientele lor fiind de provenienta indoielnica.
Alegeti doar produse premium si superpremium si tineti cont de varsta si problemele cainelui dvs. Daca nu va descurcati cereti sfatul veterinarului, acesta va stii sa va spuna ce marca de mancare este potrivita ptr. cainele dvs.

Nu uitati ! Daca va iubiti cainele hraniti-l corect, conteaza mult ptr. el!
Category:



O vacanta perfecta!

O vacanta reusita pentru un stapan de caine? Iata intrebarea care sta pe buzele tuturor in aceasta perioada...Ei bine, se poate daca tii cont de cateva aspecte:


In primul rand ai doua optiuni ori il iei cu tine unde o sa calatoresti ori il lasi acasa.


Daca te hotarasti sa-l iei cu tine si pleci peste hotare, trebuie sa stii ca unele tari au un regim special la intrarea cainilor in tara. Pentru intarea in orice tara ai nevoie pe langa carnetul de sanatate cu vaccinarile la zi si de pasaport(il obtii de la medicul veterinar).Iar in Canada,Irlanda,Marea Britanie si Norvegia carantina dupa vaccinare este obligatorie. In Ungaria trebuie sa stiti ca vaccinarea impotriva bolii lui Care este obligatorie.

Nu uita ca atunci cand iti rezervi biletul de avion sa informezi compania aeriana ca vei calatori alaturi de caine. Va trebui sa iti cumperi si o cusca de transport pentru ca cainilor de talie medie si mare nu li se permite accesul in cabina de pasageri,acestia vor sta in cala avionului.

Apoi trebuie sa te asiguri ca hotelul la care ai ales sa te cazezi permite si cazarea cainilor.


Daca vei calatorii cu masina personala nu uita de masurile de siguranta referitoare la caldura (vezi articolul lunii iulie).

In ambele cazuri trebuie sa-i faci si lui bagajul: asigurate ca i-ai pus vasele de apa si mancare,jucariile lui preferate si patura sau perina pe care e obisnuit sa doarma (conteaza pentru a-l ajuta sa se acomodeze mai repede cu o camera straina de hotel), ar fi bine sa ai la indemana si o trusa de prim ajutor.


Daca nu ai posibilitatea sa il iei cu tine in vacanta il poti lasa si acasa, insa asigurate ca-l lasi in grija unei persoane pe care cainele o cunoaste si cu care este obisnuit deoarece in lipsa stapanilor unii caini intra in depresie si vor refuza mancarea.

Sau mai poti sa-l lasi si la pensiunea pentru animale. Ai grija sa fie una care ofera servicii de calitate pentru a nu avea parte de surprize neplacute.


In rest,concediu placut!
Category:

Articolul lunii iulie


Cainii si canicula

Temperaturile ridicate din timpul lunilor de vara sunt foarte periculoase pentru prietenii nostri patrupezi. De aceea e foarte important sa stii cum sa-ti protejezi cainele de efectele caniculei.

Cum e si sezon de vacanta, calatoria cu masina e un lucru normal, insa nu si daca ai un caine...saptamana trecuta aparea in cadrul jurnalelor de stiri povestea unui biet caine din SUA lasat de stapani in masina inchisa si in bataia razelor de soare trimitand-ul pe catel direct in spital, iar pe stapani la inchisoare pentru neglijenta.
Probabil ca acestia nu au stiut ca masina lasata in soare se incinge extrem de repede, iar cainele lasat inchis in ea intra rapid in soc termic,iar decesul e iminent...de aceea ai grija sa nu lasi cainele in masina fara aerul conditionat pornit nici macar pentru cateva minute.

Plimbarea pe timp de vara trebuie facuta dimineata devreme si/sau seara, deoarece cainii sufera de caldura si daca se plimba in soare datorita faptului ca ei nu-si pot regla temperatura corpului prin transpiratie ca noi ci prin respiratie. Intervalul orar cel mai periclulos este 11.00-16.00.
Apa este extrem de importanta, de aceea catelul trebuie sa aiba la dispozitie apa proaspata si rece pe tot parcursul zilei, chiar si cand iesiti la plimbare(in comert se gasesc adapatori portabile speciale pentru caini).
Iar daca ai posibilatea sa-l lasi sa inoate,aceasta e o metoda si mai buna de a-l ajuta sa se racoreasca.
Cainii brahicefalici(caini cu botul scurt) cum sunt Pugul,Pechinezul,Buldogul au caile respirartorii scurte si inguste de aceea le este mai dificil sa accelereze procesul de racire fiind astfel mai predispusi decat alte rase de caini la hipotermie si insolatie.

Daca totusi printr-un accident cainele a facut o insolatie trebuie de urgenta sa-i acorzi primul ajutor si sa chemi veterinarul.
Semnele hipotermiei sunt: temperatura corpului crescuta peste normal, cainele gafaie, are respiratia greoaie, ochii rosi, iar in cazuri grave poate lesina.
Primul ajutor consta in mutarea cainelui intr-un loc racoros, ventilat si dusul cu apa potrivit de rece(nu rece ca gheata deoarece provoaca contrictie capilara inrautatind situatia).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu