Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 21 mai 2011

Locuri bantuite !

Acum m-am intors cu niste prieteni de la Paduchiosu unde este o troita intr-o curba. Acolo au avut accident niste tineri proaspat casatoriti si numai mirele a supravietuit. Se spune ca mireasa inca bantuie prin locurile alea cautandu-si mirele(multe alte accidente au avut loc din cauza unei "fete imbracata in mireasa" ) pe la ora 1 noaptea. Am fost acolo dar fara succes, o sa mai incerc exact in ziua in care s-a intamplat tragedia.



CELE MAI BANTUITE CASTELE DIN LUME

 

MISTICISM SI TEROARE: CELE MAI BANTUITE CASTELE DIN LUME Castelele au fost si inca sunt unul dintre subiectele preferate celor ale pasionati de istorie si misticism. Daca acum simbolizeaza o lume aparte si plina de poveste, pe vremuri ele erau instrumente de teroare si de asuprire.
Castele erau semne ale puterii si ale superioritatii domnitorilor si de multe ori locuri de executie sau de tortura. Acum se spune ca o parte dintre ele sunt bantuite de fantomelor oamenilor cu povesti triste, omorati in chinuri sau din dragoste. Iata cele mai bantuite noua castele din lume:


Castelul Chillingham, Northumberland, Marea Britanie


Castelul Chillingham dateaza din anul 1200, a apartinut familiei Earl Grey si este cunoscut drept cel mai bantuit castel din lume. Se spune ca sunt mai multe fantome care isi fac veacul in acest castel, insa cel mai terifiant dintre ele este `Baiatul albastru`, care a pus stapanire pe Camera Roz. La miezul noptii se pot auzi urlete de durere dintr-un perete al camerei. Cand inceteaza urletele, apare o lumina albastra care ia forma unui baietel, si se indreapta spre pat.

La renovarea castelului, s-au gasit in peretele din care se aud zgomote oase de baiat si cateva bucati dintr-o rochie albastra.

Un alt `rezident` al castelului este fantoma doamnei Mary Berkeley. Se spune ca poti auzi fosnetul rochiei ei de matase, in timp ce se plimba pe holuri in cautare sotului ei, care a fugit cu sora acesteia.

Turnul Londrei, Marea Britanie


Cu peste 400 de ani de istorie incarcata de torturi, violenta, executii si crime, nu e de mirare ca Turnul Londrei este considerat a fi unul dintre cele mai bantuite castele, din Marea Britanie. Cea mai cunoscuta fantoma de-aici este cea a sotia regelui Henry al VIII, Anne Boleyn, care a fost decapitata in Turn, in 1536. Se spune ca si fantoma Doamnei Jane Grey bantuie acest castel

Castelul Edinburg, Scotia


Peste un milion de persoane viziteaza acest castel anual. Se spune ca este bantuit de un tobosar fara cap si de spiritele prizonierilor francezi din Razboiul de sapte ani. Conform legendei, inca se mai aude muzica din tunelele de sub castel si ca se simte prezenta fantomelor in turnuri.

Castelul Windsor


Una dintre numeroasele case in proprietatea Reginei Angliei, se spune despre Castelul Windsor ca este bantuit. Oamenii spun ca au vazut fantoma lui Henry al VIII-lea plimbandu-se pe holuri, ca au auzit pasi si gemete.

O alta fantoma a acestui castel este cea a lui Saxon Hunter Herne, care s-a aruncat in fata unui cerb pentru a-i salva viata regelui. Se spune ca spiritul lui bantuie terenurile si gradinile castelului.
Tot din marturiile oamenilor reiese ca si Regina Elizabeta ar fi intruchipata intr-o fantoma, care apare cu precadere in biblioteca roiala. Chipurile ar purta o rochie neagra si un sal pe umeri.

Castelul Berry Pomeroy


Se spune ca acest castel este bantuit de Margaret Pomeroy, ucisa de sora sa, Eleanor. Conform legendei, surorile erau indragostite de acelasi barbat si, din gelozie Eleanor a intemnitat-o pe Margaret si a lasat-o sa moara de foame.

Se mai spune ca tot aici bantuie fantoma Doamnei Albastre, fiica unui lord normand. Fata a fost violata de propriul tata si, dupa nastere, si-a strangulat copilul.

Castelul Warwick, Anglia


Castelul Warwick este cunoscut pentru Turnul Watergate, care se spune ca ar fi bantuit de fantoma lui Sir Fulke Greville, injunghiat mortal in 1628 de catre servitorii sai. Conform legendei, fantoma apare in portretul lui Greville, care este agatat deasupra semineului din camera de studiu a castelului.

Castelul Ballygally, Irlanda


Se spune ca in Ballygally, fantoma doamnei Isobel Shaw bate la usa oaspetilor, iar cand se deschide usa, ea dispare. Aparent, asta este o forma de amuzament pentru fantoma.
Cand era inca in viata, doamna Isobel Shaw a fost inchisa de catre sotul ei intr-o camera, fara apa si fara mancare. In disperare de cauza, femeia s-a aruncat pe fereastra.

Castelul Dragsholm, Danemarca


Castelul Dragsholm a fost transformat in hotel, dar se spune despre el ca este bantuit de fantomele fostilor locuitori. Unul dintre spiritele care bantuie castelul-hotel este cel al `doamnei gri`. Se spune despre ea ca este prietenoasa, la fel ca si `doamna alba`, o alta `locuitoare` a cladirii.

In 1930 a fost gasit in castel un schelet al unei femei, imbracat intr-o rochie alba. A treia fantoma care bantuie Dragsholm este cea a lui Earl de Bothwell, care a fost prizonier in castel pentru cinci ani, dupa care a murit.

Castelul Leeds, Kent, Anglia


Leeds este unul dintre cele mai pitoresti castele ale Angliei.  Este asezat pe doua insulite, deasupra unui lac si supravietuieste de mai bine de 1000 de ani.
Castelul Leeds este bantuit de un caine mare negru, despre care se spune ca ar fi intruchiparea mortii. Multi vanatori de fantome si turisti curiosi s-au cazat in acest castel, in speranta ca vor prinde spiritul, insa se spune ca el inca terorizeaza imprejurimile cladirii. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu