Deşi de-a lungul timpului acest castel a avut mulţi proprietari, nimeni nu-şi are rezidenţa permanentă, în perioada actuală, în acest castel.
Francois I a locuit el însuşi în acest castel timp de 6 luni.
Francois I a locuit el însuşi în acest castel timp de 6 luni.
Castelul a fost folosit mai cu seama ca „loc de retragere” pentru mai mulţi regi sau ca resedinţă de vânătoare. Nu este menţionat oficial un arhitect care l-ar fi construit.
Legenda spune că Leonardo da Vinci, când a locuit la Clos Luce în Amboise, a făcut câteva planuri şi modele care au fost folosite apoi la construirea castelului.
Castelul are de asemenea legaturi apropiate cu câteva dintre proiectele lui Domenico da Cortona, un arhitect italian.
In timpul domniei lui Louis XIV, faimoasele piese ale lui Moliere Monsieur de Pourceaugnac şi Burghezul Gentilom au fost puse în scenă aici.
Astăzi castelul gazduieşte încă o excepţională colecţie de mobilă care este excepţional conservată.
Mai târziu, acesta a devenit proprietate a coroanei. Henri II a oferit acest castel în dar favoritei sale Diane de Poitiers.
Ea a decis să se construiască un pod care să unească malul drept al râului cu castelul. Acest lucru a fost dus la îndeplinire de către arhitectul Philibert de l'Orne. După moartea lui Henri II, Catherine de Medicis a luat hotărârea şi a forţat-o pe Diane de Poitieirs să returneze castelul Chenonceau, coroanei. În timpul domniei sale şi a Reginei mamă, Chaterine a comandat acoperirea podului (construirea unei galerii).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu